HomeНаше життяЗустрічі для васВасиль КОВЕНЬКО: «Перш за все, відповідальність!»

Василь КОВЕНЬКО: «Перш за все, відповідальність!»

( 0 Votes )

12 листопада головою районної ради було повторно обрано Василя Ковенька. З цього приводу ми звернулися до новообраного голови Володимирецької районної ради за коротким коментарем.    

Василю Васильовичу, вітаємо Вас з переобранням головою Володимирецької районної ради. Чим це є для Вас – перемогою, відповідальністю чи підтвердженням правильності прийнятих раніше рішень?

− Перемогою це тяжко назвати; для мене це насамперед відповідальність. І перед тими людьми, які підтримали мене в селі Великі Цепцевичі, і тими, які віддали свій голос за мою кандидатуру в сесійній залі районної ради. Вибрали повторно, довірили мені представляти інтереси ради, депутатів в стосунках з громадою, підприємствами, організаціями на різних рівнях. 

− На сесії Ви сказали, що обговорювати конфлікт між двома гілками влади у районі – не на часі. Тепер Ви обрані головою районної ради. Чи можете наразі дати свій коментар щодо співпраці з райдержадміністрацією? 

− Не бачу конфлікту, можлива лише співпраця. Адже тільки в співпраці можна досягти результатів. Та й які конфлікти можуть бути? Навколо роботи можуть бути лише робочі питання. А завдань у нас багато, вистачить усім, аби хотілось працювати. 

Ми щиро сподіваємося на Вашу плідну роботу, на продуктивну співпрацю з усіма, від кого залежить добробут нашого району. І з цього приводу хотілося б дізнатися, на яких проблемних питаннях зосередитесь найближчим часом?

− Що стосується організаційної діяльності районної ради, то зараз працюємо над формуванням комісії та президії районної ради. А далі будемо, так би мовити, притиратися, знаходити спільну мову та приймати рішення щодо проблемних питань району. У нас є над чим працювати: є стратегія розвитку кожного населеного пункту району, а також стратегія розвитку району в цілому. Тому треба лише засукати рукава й працювати усім разом.

Дійсно, роботи вистачає, але чи не лякає Вас невідомість щодо подальшого впровадження адміністративної реформи? Чи є впевненість у тому, що Володимирецький район у 2016 році залишиться адміністративною одиницею у нинішніх межах? 

− Я сподіваюся, що залишиться і в цьому році, і ще на довгі й довгі роки. Хоча одному Богу відому, які на нас чекають зміни. Адже триває впровадження реформ. Знаєте, думаю, реформи це не завжди добре, принаймні на початкових етапах, адже будь-яка реформа передбачає зміну якихось життєвих устроїв, зміну структур і організацій, можливі кадрові перепризначення… Якщо виходити з досвіду тієї ж Польщі, там робиться все за для того, аби люди були одним цілим разом з органами місцевого самоврядування, які їх представляють. Нема там інших роздутих структур, немає політиків, партій. Якщо в такому плані будуть іти реформи то за умови тіснішого спілкування з людьми, думаю, буде значно більше розуміння представників органів місцевого самоврядування, представників державних органів.

Василю Васильовичу, реалізація яких реформ планується саме у Володимирецькому районі на 2016 рік?

− Ми всі бачимо впровадження нових реформ: міліція стала поліцією, податкова та прокуратура наразі теж переживають часи змін. Але все залежить не лише від нас на місцях. Ми до цього маємо дотичне відношення і більше стоїмо перед фактом нововведень. Втім, сьогодні немає жодних підстав щось заперечувати у впровадженні цих змін. Ми їх сприймаємо і сподіваємось на подальший результат. Що стосується реформування на місцях, то я не можу назвати це реформуванням. Це, певною мірою, впорядкування, господарські підходи до вирішення питань, для того, щоб зробити зручнішими діяльність таких структур, як освіта чи медицина, чи органи місцевого самоврядування, а не системні переміни. Основна їх мета – зробити ці структури ближчими до задоволення тих потреб, які стоять перед людьми.

− 7 грудня відзначили День місцевого самоврядування. З яким настроєм святкували?

− Вітаючи сільських голів, селищних голів, депутатів сільських та обласної рад, ми бажали всім, щоб кожен, хто йшов депутати та обирався людьми, ставив перед собою конкретні цілі, формував якесь чітке бачення стратегії. Адже на них розраховують люди, покладають на них неабиякі сподівання. Робота сільських голів на місцях досить непроста. До них ідуть люди з різних причин, маючи різні життєві обставини і роль сільських голів дуже важлива, оскільки він має знайти шляхи вирішення проблем. Результативність їхньої роботи видно одразу: чим менше скарг та звернень до органів вищого рівня, тим якісніша робота на місцях. Тому напередодні Святого Миколая і в переддень новорічних та різдвяних свят в першу чергу бажаю всім миру, успіху в роботі, добра і всього найкращого.  

− Ми щиро дякуємо Вам, Василю Васильовичу за те, що йдете на контакт, що спілкуєтеся з людьми, за Вашу роботу на теренах самоврядування. Зичимо Вам міцного здоров‘я, розуміння від колег, підтримки від громади. Щоб до Вас приходили люди не лише за вирішенням проблемам, а й з радістю. Бажаємо Вам сил і наснаги для втілення всього задуманого, натхнення, невтомності, дипломатії. Сподіваємося на плідну співпрацю двох гілок влади на благо та добробут Володимиреччини.

Наталія АНДРЄЄВА.

У вас недостатньо прав для коментування.